15 Adımda Oto Kontrol

15 Adımda Oto Kontrol

Kısa ve orta vade bakımlar arasında yer alan 15 adım kontrol uygulamaları, araçların ağır bakımlarda ortaya çıkabilecek arıza risklerine karşı korunmasını sağlar.

Öncül bakımlar ve kontroller kapsamında yer alan bu uygulamalar sayesinde araçlarda bulunan teknik aksamların parçacık değişimleriyle işlevinin artması mümkün hale gelir. Böylece yıpranmadan kaynaklı olarak ortaya çıkan ve ağır bakımlarda maliyetli uygulamalar gerektiren problemlerin önüne geçilebilir.

Belirli aralıklarla yapılan periyodik bakım ve 15 adım kontrol uygulamalarının aksatılmaması; uzun vadede araç kullanımının getirdiği risk faktörlerini en aza indirerek yıpranma paylarını düşürür. Bu aynı zamanda maliyetten tasarruf anlamına da geldiğinden kontroller düzenli şekilde yapılmalıdır. Araç sahiplerinin hem mali açıdan tasarruf sağlayabildiği hem de araç sağlığını uzun müddet korumaya elverişli uygulamalar bütününün uzman hizmet sağlayıcılar tarafından gerçekleştirilmesi önemli bir husustur.

15 Adım Kontrol Nedir?

15 adım kontrol; araçların belirli zaman aralıklarıyla yapılması gereken öncül bakımlarını içeren uygulamalar bütünüdür. Bu kapsamda yapılan uygulamalar uzun vadede konforlu ve güvenli kullanım kriterlerinin karşılanmasını sağlar. Ağır bakımlar sırasında ortaya çıkması muhtemel risklerin en aza indirilmesi için öncül bakımların profesyonel şekilde yapılması gerekir. 15 adım kontrol kapsamında yapılan işlemlerden bazıları şu şekilde sıralabilir:
  • Akü ölçümü/ dolumu
  • Elektronik sistem bakımı
  • Lastik değişimi/ basınç kontrolü
  • Aydınlatma sistemleri bakımı
  • Akıllı fren/ fren sistemleri bakımı
  • Sıvı kontrolleri/ dolumu
  • Korna bakımı
  • Alt gövde kontrol/ bakımı
  • Motor Tamiri
Oto bakım işlemlerinin tümünde alan uzmanlığından faydalanmak oldukça önemlidir. Kullanılan materyal ve ekipmanların orijinal nitelikte olması ve uygulayıcıları yetkili uzmanlardan oluşması işlem güvenliği sağlar. Böylece onarım/ bakım sonrası garanti kapsamında işlemler gerçekleştirilir. 

Araç Bakım Uygulamaları

15 adım kontrol, periyodik bakım, mevsimsel bakımlar, ağır bakım uygulamaları gibi pek çok araç bakım kategorisi; yolcu ve trafik güvenliğinin sağlanması için vazgeçilmez unsurlardır. Araçların kullanım kaynaklı ya da hasarlardan dolayı yaşadığı arızaların onarımı, işlevsel performansı düşüren eski parçaların değişimi ve sıvı kontrollerinin yapılmasına kadar her işlem araç bakım uygulamaları kapsamında yer alır. Bu uygulamaların düzenli ve profesyonel şekilde yapılması araç sağlığının ve kullanım güvenliğinin/ konforunun yükseltilmesini sağlar.

İlgili Konular

Araç Kışlık Bakımı Zamanlarına Dikkat

Araç Kışlık Bakımı Zamanlarına Dikkat

Araç kışlık bakımı, yalnızca aracın sürüş güvenliğini değil aynı zamanda aracın da ömrünü uzatmak için oldukça önemlidir. Kış bakımı çoğu zaman ihmal edilmemesi gereken sizin ve aracınız için önemli bir bakımdır. Hava koşullarının kötüleşmesi, sizin hayatınızı tehlikeye sokarken aracınızın da sağlığını etkileyecektir. Bu nedenle hem aracın sağlığı hem de kendi sağlığınızı düşünerek hareket etmeniz ve zamanında kış bakımını yaptırmanız önerilir. Web sitemizde yer alan iletişim bilgilerinden firmamıza ulaşarak kış bakımı ve diğer hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirs...

Rehbere git

Araç Klima Kompresörü Tamir Olur Mu?

Klima kompresörünün tamir işlemlerine başlanmadan önce arızaya sebep olan durumlar servis yetkilileri tarafından ayrıntılı bir şekilde tespit edilmektedir. Klima tamiri için ilk olarak, klimadan gelen hava akışının sıcaklık dereceleri bazı ayarlara alınarak kontrol edilmektedir. Problem oluşması durumunda kompresör tamiri veya parça değişimi işlemi uygulanmaktadır. Bu konuda hizmet almış olduğunuz servisimiz, ayrıntılı olarak bilgi vermektedir. Kompresörün tamir işlemi bittikten sonra araca güvenli sürüş sağlaması ve doğru bakımı alması adına kontroller yapılmaktadır. Kl...

Rehbere git
Araç Klima Kompresörü Tamir Olur Mu?
Periyodik Bakımda Neler Değiştirilir

Periyodik Bakımda Neler Değiştirilir

Birçok sistemin kontrol edildiği oto periyodik bakımda neler değişir? • Lastikler • Motor yağı • Hava, polen ve yağ filtreleri • Klima gazı • Fren balataları Periyodik bakım içerisinde genel olarak yukarıda bahsettiğimiz bileşenler değiştirilmektedir. Bu sayede araç içerisinde yer alan çoğu sistem korunur ve aracın stabil bir şekilde çalışması sağlanır. Siz de servisimizi ziyaret ederek aracınızın durumu hakkında bilgi alabilir ve periyodik bakımlarını yaptırarak gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz. Aracınızın performansı ve fren mesafesi konusunda da s...

Rehbere git

Rot Balans Nasıl Yapılır?

Rot balans nedir: direksiyon hangi yöne hareket ederse etsin tekerleklerin aynı yöne doğru bakması lazımdır. Bu işlemleri ise araçtaki rot balans ayarı sağlamaktadır. Örneğin: direksiyon tam sağ tarafa doğru çevrildiğinde aracın tüm tekerleri aynı şeklide sağa tarafa bakmalı ve tekerlekler arasında boşluklar oluşmamalıdır. Balans ayarı: aracın tekerleri arasında belli bir açı ölçüsü vardır. Bu açı mesafesinin eşit olması balans ayarı ile ilgilidir.

Rehbere git
Rot Balans Nasıl Yapılır?